Kuchnia

bez cukru

Zdrowe śniadanie do pracy nr 2: kasza jaglana z bakaliami i miodem | Człowiek z łyżką



Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki wody
1 łyżka migdałów
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka jagód goji
2 łyżki nasion słonecznika
1 łyżka żurawiny
1 łyżka rodzynek
1 łyżka miodu

Przygotowanie:

1. Kaszę przesypcie na drobne sito i przelejcie zimną wodą, a potem wrzątkiem – dzięki temu nie będzie gorzka.

2. Następnie wsypcie kaszę do wody i gotujcie na małym gazie, aż wchłonie całą wodę. Nie mieszajcie!

3. Zdejmijcie garnek z palnika, wsypcie bakalie, dodajcie miód i dokładnie wymieszajcie

Oczywiście możecie kombinować z rodzajem bakalii do woli :).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation