Kuchnia

Mięso na kanapki, pieczyste

Składniki

ilość porcji: 8

1 kg schabu bez kości
1 szklanka (235 ml) syropu klonowego
4 łyżki musztardy Dijon
2,5 łyżki octu jabłkowego
2,5 łyżki sosu sojowego
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 1godz. › Gotowe w: 1godz.10min.

Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.
Wymieszać syrop z musztardą, octem i sosem sojowym, doprawić solą i pieprzem. Schab ułożyć w brytfannie i równomiernie pokryć przygotowanym sosem.
Piec przez około 1 godzinę, do momentu, aż termometr wetkniety w mięso wskaże 70 stopni C. Odstawić na 10 minut, aby soki się wchłonęły. Następnie kroić w plastry i podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation