Kuchnia

Dieta

Placki z dyni i 🍃
Składniki:
1 szklanka mąki z ciecierzycy
3/4 szklanki puree z dyni (bez skory upieczona i zmiksowana dynia)
1/2 szklanki pokrojonych liści szpinaku
1/2 szklanki startej marchewki
1/2 szklanki pokrojonej zielonej cebulki
2-3 łyżki pokrojonej świeżej kolendry
1/4 szklanki wody
3/4 łyżeczki płatków chili
sól do smaku
2 łyżki oleju (do smażenia placków)
Wykonanie:
W dużej misce pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i dodaj do nich wodę. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju, porcje ciasta nałoż łyżka na patelnie i smaż z każdego strony przez 3-4 minuty.
Kiedy już placki zrobią się złociste, zdejmij je z patelni i podawaj je z odrobiną pesto lub ulubionego dip'u oraz z dodatkiem świeżych ziół.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation