Kuchnia

222

Deser truskawkowo bezowy
Lekki, puszysty, smaczny deserek, przekładany masą śmietanową z bezami oraz truskawkami, który przygotujesz w 15 minut.
9 porcji
15 minut czas przygotowania
Składniki:
• 500 ml śmietany 30%
• 250 g mascarpone
• 1/2 szk. cukru pudru
• 1 opakowanie truskawek mrożonych
• 200 g małych bez
• Sos truskawkowy do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Truskawki odmrażam na sitku.
2. Śmietanę ubijam mikserem razem z mascaropne oraz cukrem.
3. Do masy dodaję bezy, mieszam delikatnie łyżką.
4. Do pucharków nakładam połowę masy, następnie truskawki i pozostałą masę.
5. Na koniec polewam sosem truskawkowym.
6. Deserki gotowe.
7. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation