Kuchnia

Mięso - schab i inne części świnki

Roladki z karkówki z jabłkiem

składniki:

karkówka bez kości - 600 gramów
wędzony boczek w cienkich plastrach - 150 gramów
Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka

duże kwaśne jabłoko - 1 sztuka
olej lub oliwa - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

Pokrój karkówkę centymetrowej grubości kotlety i rozbij tłuczkiem na dość cienkie plastry.
Przygotuj marynatę z oliwy i Przyprawy do mięs Knorr. Posmaruj nią mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.
Pokrój jabłka na 8 części i usuń z nich gniazda nasienne.
Połóż plaster mięsa na plastrze boczku, a na nich kawałek jabłka, po czym całość zwiń w roladkę. Grilluj roladki około 15-20 minut ze wszystkich stron. Podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation