Design

słodkości;*

Ciasto z truskawkami

SKŁADNIKI
1 opakowanie (550g) mieszanki tortowej
1 1/2 szklanki osłodzonego musu truskawkowego z mrożonych truskawek
330g kremowego twarogu
8 kostek (30g) białej czekolady
1 szklanki śmietany kremówki
1 pojemnik(320g) mrożonego nadzienia Tortowego
Pół szklanki truskawek pociętych w plasterki


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Nasmaruj i obsyp mąką dwie 22,5cm okrągłe tortownice.
2
Ciasto zrób według zaleceń z opakowania zastępując wodę musem truskawkowym oraz dodając dodatkowe jajko, (Jeśli mieszanka wymaga 2 jajek dodaj 3), i 320g kremowego twarogu w temperaturze pokojowej. Ubij dobrze I rozlej do przygotowanych forem.
3
Piecz w temperaturze 175 stopni przez 20 do 25 minut lub do uzyskania koloru złotobrązowego. Metoda z wykałaczką nie sprawdzi się ponieważ ciasto jest zbyt wilgotne.
4
Lukier : Ogrzej śmietanę do stanu przed gotowaniem.. Dosyp do niej białą czekoladę (posiekaną) I resztę kremowego twarogu. Wymieszaj dobrze I odstaw do ostygnięcia. Przestygniętą masą polej ciasto. Udekoruj truskawkami w plasterkach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation