Kuchnia

Naleśniki

Naleśniki z serkiem i otrębami

Składniki
4 łyżki otrąb granulowanych z czarną porzeczką
150 g mąki
1 łyżeczka cukru pudru
2 jajka
1 serek homogenizowany
1 szklanka mleka
szczypta soli
3 łyżki roztopionego masła lub oleju
olej roślinny do smażenia

Przygotowanie

Mąkę przesiać, dodać cukier puder, jajka, mleko i sól. Zmiksować, przykryć i odstawić na 30 min. Przed samym smażeniem dodać do ciasta roztopione masło lub olej i wymieszać. Naleśniki można smażyć na suchej patelni (tylko pierwszego naleśnika usmażyć na oliwie) lub też wszystkie kolejne naleśniki smażyć na tłuszczu. Serek homogenizowany wymieszać z otrębami (można tez dodać konfiturę z czarnej porzeczki). Nałożyć na naleśnik i złożyć go na 4 części.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation