Kuchnia

Desery

Kruche ciasteczka z foremki

500 g mąki pszennej
250 g margaryny
150 g cukru pudru
2 łyżki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 żółtka, szczypta soli

Przesiej mąkę na stolnicę, dodaj zimną margarynę i posiekaj ją nożem. Następnie dodaj cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól oraz żółtka. Gdy ciasto zacznie formować się w grudki, szybko zagnieć je dłońmi, uformuj w kulę, zawiń w przezroczystą folię i włóż do lodówki.
Po schłodzeniu podziel ciasto na 3 części, rozwałkuj każdą z osobna i za pomocą drobnych foremek wykrawaj małe ciasteczka. Posmaruj blaszkę margaryną lub wyłóż pergaminem, a następnie układaj na nim ciasteczka. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180-190 st. C i piecz około 8-10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation