Kuchnia

bezglutenowa

Składniki:

100 g ryżu na risotto (najlepiej w woreczku),

150 g świeżego szpinaku,

3 kawałki suszonych pomidorów z zalewy,

1 duże jajko,

łyżeczka posiekanego oregano,

łyżeczka posiekanej bazylii,

2 szczypty tartego sera grana padano,

1 cebula szalotka,

2 ząbki czosnku,

sól,

pieprz,

2 łyżki oliwy z oliwek.



Przygotowanie:

Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie odstawić do ostygnięcia. Szpinak wypłukać i posiekać niezbyt drobno. Posiekać cebulkę i czosnek. Na patelnię wlać łyżkę oliwy i zeszklić cebulkę oraz czosnek. Dodać szpinak i smażyć, aż zwiędnie. Przełożyć na sitko i odsączyć cały płyn. Suszone pomidory drobno pokroić. Do miski wsypać ryż, dodać szpinak, suszone pomidory i ser. Wymieszać. Dodać jedno roztrzepane jajko oraz zioła, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię z oliwą (1 łyżka) i smażyć na rumiano z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation