Kuchnia

bezglutenowa

Hummus z czarnej fasoli - Stylnazdrowie.pl

Składniki

ząbek czosnku zgnieciony - 1 sztuka
czarna fasola odcedzona, bez wylewania sosu z puszki - 1 puszka
sok z cytryny - 2 łyżki
pasta tahini - 1,5 łyżki
kminek mielony - 0,75 łyżeczki
sól - 0,5 łyżeczki
pieprz cayenne - 0,25 łyżeczki
papryka w proszku - 0,25 łyżeczki
oliwki greckie - 10 sztuk

Przygotowanie

1. Rozdrobnić czosnek w misce lub robocie kuchennym. Dodać czarną fasolę, 2 łyżki płynu z puszki po czarnej fasoli, 2 łyżki soku z cytryny, pastę tahini, pół łyżeczki kminku, pół łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu cayenne. Wymieszać, aż mieszanka będzie gładka. Ozdobić papryką i oliwkami greckimi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation