Kuchnia

bezglutenowa

chleb ziarnisty

150 g ziaren słonecznika
100 g siemienia lnianego
100 g pestek dyni
100 g sezamu
50 g orzechów laskowych
4 średnie jajka
50 ml oliwy z oliwek
1,5 łyżeczki soli
czarnuszka do posypania

Wszystkie ziarna mieszamy ze sobą, dodajemy jajka, oliwę z oliwek. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w natłuszczonej foremce (długość 24 cm) do chleba w temp 170 stopni. Czas 60 minut.

KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Słonecznik ziarno 876 150 31.17 77.19 30
Jajo kurze (całe) 286 200 25.12 19.02 0
Pestki dyni 559 100 30.23 49.05 10.71
Nasiona sezamu 573 100 17.73 49.67 23.5
Nasiona siemienia lnianego 535 100 18.6 41.9 27.6
Orzechy laskowe 314 50 7.48 30.38 8.35
Oliwa z oliwek 354 40 0 40 0
Podsumowanie: 3497 740 g 130.33 g 307.21 g 100.16 g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation