Kuchnia

bezglutenowa

Składniki :

Na ciasto:
- 1 szklanka kaszy jaglanej ( suchej)
- 1 jajko ( lub 1 łyżka siemienia z 3 łyżkami wody)
- 2-3 łyżki maki ( ja użyłam kukurydzianej ale można dodać innej dowolnej najlepiej pełnoziarnistej)

Masa szpinakowa :
- duża paczka szpinaku, można użyć mrożonego
- 6-7 suszonych pomidorów
- 1 duży pomidor
- paczka sera fety lub tofu
- 1 jajko ( lub siemię lniane)
- 1 pęczek szczypiorku
- przyprawy, sól, pieprz

Przygotowanie:
Kaszę zmielić w młynku do kawy ( lub ugotować normalną a później zmielić blenderem na krem) zalać 2 szklankami wrzącej wody i ewentualnie dolewać wodę podczas gotowania, gotować ok 15 minut uważając, żeby kasza się nie przypaliła, następnie dodać jajko(lub siemię), mąkę wymieszać i wyłożyć na blaszkę do tarty, wyłożoną papierem do pieczenia, szpinak poddusić z czosnkiem dodać pomidory, ser feta (lub tofu) jajko (lub siemię), szczypiorek i przyprawy, wymieszać i wyłożyć na kaszę jaglaną, pokroić pomidora i położyć na wierzch, piec w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok 50 minut jeśli wierzch będzie się przypalał, można przykryć go folią aluminiową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation