Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Przepis na trufle orzechowe
•Czas: ok. 15 minut + chłodzenie
•Ilość porcji: 20 szt.

Składniki
•200-250 g pokruszonych ciastek
•ok. 80-100 g serka mascarpone
•100 g czekolady roztopionej
•1 łyżeczka cukru z wanilią
•ok. 1/2 szklanki orzechów







Krok 1.

Kruszę ciastka, mieszam z serkiem i roztopioną czekoladą oraz cukrem waniliowym (lub aromatem). Następnie zagniatam całość i lepię kulki.






Krok 2.

Kulki obtaczam w posiekanych orzechach i wstawiam do lodówki aby się schłodziły. Najlepsze są po kilku godzinach. Smacznego.

Link do filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=_tBA9-JA4Iw&feature=youtu.be
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation