Kuchnia

mięsne

Pieczeń drobiowa z papryką i makaronem
Pieczeń z kurczaka z dodatkiem makaronu doprawiona przyprawami firmy Kamis. Jest pyszna. Zasmakowała nawet moim córkom z czego się bardzo cieszę. Druga moja największa radość z tej pieczeni to taka, że zdobyłam pierwsze miejsce w konkursie i wygrałam pięknego robota i zestaw makaronów. :)





Składniki:


100 g makaronu świderki Mamma Mia nr 57
700 g piersi z kurczaka
1 cebula
0,5 czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu mielonego białego Kamis
szczypta chili pieprz cayenne Kamis
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka złocista Kamis
150 g boczku wędzonego w cieniutkich plasterkach
1 łyżka masła
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej dodać paprykę z cebulą i smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Zdjąć z ognia i ostudzić. Piersi oczyścić i umyć. Zmielić w maszynce do mięsa. Do mięsa dodać podsmażoną ale zimną paprykę z cebulą i czosnkiem. Dodać bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszać. Foremkę aluminiową wsmarować masłem. Obłożyć z wszystkich stron boczkiem. Wyłożyć połowę mięsnej masy, ułożyć ugotowany(zimny) makaron, wyłożyć resztę mięsa. Mięso przykryć z wszystkich stron boczkiem. Piec 50 minut w 200 st. Foremka o wymiarach 23*10 cm.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation