Kuchnia

mięsne

Gotowane klopsiki z mięsa indyczego w sosie śmietankowo-chrzanowym.

400 g mięsa mielonego z piersi indyczej
1 jajko, 1 łyżka bułki tartej
sól, pieprz i inne przyprawy do smaku.
5-6 os.
30 min
łatwe
tanie
Przygotowanie
Do mięsa dodać jajko, bułkę i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę.
Podzielić masę mięsną na 20 porcji i wrzucać na gotującą się posoloną lekko wodę.
Gotować około 10 minut.
Klopsiki wyjąć , a do wywaru wlać rozmąconą mąkę ( 4 łyżki ). Wywaru powinno być około 1 litra.
Chwilkę pogotować i dodać 3 łyżeczki chrzanu, a na koniec 4 łyżki śmietany.
Można dodać posiekaną zieloną pietruszkę.

Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation