Kuchnia

Mniam...

Składniki

2 kawałki filetu z łososia po 150 g
250 g roszponki (lub innej dowolnie wybranej sałaty)
1 mała kiść ciemnych winogron
2 łyżki orzechów włoskich
50 g sera z niebieską pleśnią
garść kiełków rzodkiewki
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Sos:
sok z połówki cytryny
2 łyżki miodu
6 łyżek oliwy z oliwek
świeży tymianek
sól, pieprz

Etapy przygotowania

1

Orzechy upraż na patelni bez tłuszczu, dzięki temu będą bardziej chrupkie.
2

Łososia obsyp odrobiną soli i pieprzu, połóż na patelni skórą do dołu i smaż na odrobinie oliwy z oliwek przez 3 minuty. Przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze minutę.
3

W małej miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu.
4

Na talerzach rozłóż roszponkę, kiełki, dodaj orzechy, winogrona, łososia, całość polej sosem miodowym i pokruszonym serem pleśniowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation