Kuchnia

Mniam...

Składniki

1 opakowanie (430g) czekoladek kokosowo-orzechowych
100 g czekolady mlecznej Wawel
pół kg sera mascarpone
250 ml śmietany kremówki
50 ml likieru kokosowego
pół szklanki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1 łyżka wiórek kokosowych

Etapy przygotowania

1

Ponad połowę czekoladek kokosowo-orzechowych posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając do nich likier kokosowy. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku. Ser mascarpone wymieszać z cukrem pudrem a następnie z roztopionymi czekoladkami. Śmietanę ubić, dodając do niej rozpuszczoną żelatynę, dodać do sera z czekoladą i wszystko delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą i przełożyć do niej sernik. Na wierzchu sernika ułożyć dookoła pozostałe czekoladki. Sernik wstawić do lodówki na całą noc. Czekoladę mleczną posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej, polać nią wierzch sernika przed podaniem i oprószyć wiórkami kokosowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation