Kuchnia

niaaam

czas: 15 minut

porcje: 1
2 jajka
2 łyżki mleka
łyżka masła
garść posiekanego, ugotowanego szpinaku (może być mrożony)
2 plastry sera feta
garść świeżych ziół: koperku, pietruszki i szczypiorku
szczypta soli i pieprzu
Jajka wbij do miski. Dolej mleko i dokładnie rozmieszaj trzepaczką. Ubijaj masę jajeczną aż na wierzchu pojawią się bąbelki. Im lepiej rozbite jajka, tym lepszy omlet. Posól i popieprz do smaku.
Szpinak podsmaż na patelni, posól do smaku. Fetę pokrusz i odstaw na bok. Zioła drobno posiekaj.
Rozpuść masło na teflonowej, nieprzywierającej patelni średniego rozmiaru. Rozgrzej i wylej masę jajeczną, smaż jak standardowy omlet (bez przewracania!).
Gdy omlet całkowicie zetnie i przyrumieni się od spodu, wyłóż na jedną jego połowę zioła, podsmażony szpinak oraz fetę. Przykryj dodatki drugą połową i delikatnie zsuń na talerz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation