Kuchnia

Kulinaria

Ciasto marchewkowe

1 1/4 filiżanki brązowego cukru
2 1/2 filiżanki drobno utartej marchewki
1 filiżanka mielonych migdałów
3 jajka = 1/2 banana / 1 łyżka proszku sojowego z 2 łyżkami wody / 1 1/2 łyżki mielonego siemienia lnianego wymieszanego z 3 łyżkami gotowanej wody
2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
sok z 1 cytryny
skórka z 1 cytryny i pomarańczy
3/4 filiżanki rodzynek
po 1/2 łyzeczki cynamonu, gałki, kardamonu
szczypta soli

Najpierw wymieszać ze sobą mokre składniki.
Następnie osobno suche.
Teraz można połączyć obie masy, wylać do formy lub foremek na muffinki.
Piec 30 (babeczki) - 40 minut (ciasto) w temperaturze 180 st.C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation