Samochody i motocykle

Surówki&Sałatki

Meksykańskie zielone guacamole

Podstawowy przepis na meksykańskie guacamole:
- 2 bardzo dojrzałe avocado (należy wybrać te z ciemno zieloną skórką, nr 5 - pod spodem rysunek i wskazówka, jak je wybrać)
- 3 łyżki soku z limonki
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
- mały pęczek świeżej kolendry


Opcjonalnie możemy użyć dodatków:
- posiekana cebulka
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryki jalapeño

Wersja podstawowa:Dojrzałe awokado obrać, ugnieść widelcem lub zmiksować. Skropić sokiem z limonki aby nie ściemniało. Dodać oliwę z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo posiekaną kolendrą.

Wersja wzbogacona o dodatki:
Dojrzałe awokado obrać, ugnieść widelcem lub zmiksować. Skropić sokiem z limonki aby nie ściemniało. Cebulę, czosnek i paprykę drobno posiekać, dorzucić do rozgniecionego wcześniej avocado. Dodać oliwę z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo posiekaną kolendrą.
Prawda, że banalnie proste? A jakie ciekawe i smaczne!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation