Samochody i motocykle

Surówki&Sałatki

Zapiekane roladki z tortilli
Co kupić
8 płatów tortilli
150 g sera ementaler
150 g sera mozzarella
100 g sera grana padano
100 g salami
100 g szynki
5 łyżek jogurtu naturalnego
5 łyżek musztardy francuskiej
5 łyżek musztardy Dijon
sól
pieprz
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 8 czas: 40min
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni.
Jogurt naturalny i oba rodzaje musztardy mieszamy razem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie sery trzemy na tarce i mieszamy razem. Salami i szynkę kroimy w drobne paseczki.
Na płatach tortilli rozsmarowujemy odrobinę sosu, posypujemy mieszanką serów oraz pokrojonymi wędlinami. Tortille zawijamy, tworząc ścisłe roladki. W roladki wbijamy wykałaczki co 3 cm, a następnie kroimy je pomiędzy wykałaczkami, tworząc mniejsze kawałki. Kawałki tortilli układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na mniej więcej 5 minut. Gdy brzegi tortilli zaczną się rumienić, wyjmujemy i przekładamy na talerz.
Pozostały sos przekładamy do małej miseczki i podajemy jako dip do roladek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation