Kuchnia

dania rybne

Czerwone śledzie z suszonymi pomidorami i cebulą

SKŁADNIKI:

400g śledzi matiasów
250ml wody
3 łyżki oleju
3 łyżki octu
1 mała czerwona cebula
1 łyżeczka soli
1 (płaska) łyżeczka pieprzu cytrynowego
1/2 słoika (malego) przecieru pomidorowego
8 ziaren ziela angielskiego
4 liście laurowe
2 goździki
4 suszone pomidory
1/2 łyżeczki papryki wędzonej ostrej (bądź zwykłej papryki ostrej)

Śledzie w zależności od stopnia słoności. Albo od razu kroimy w kawałki, albo moczymy w wodzie z mlekiem. Ja moczyłam ok 1 godziny. Wszystko wrzucamy do jednego garnka, pomidory suszone kroję w paseczki, a cebulę w piórka. Stawiamy na piecu, do zagotowania i do ostudzenia. Jak zalewa będzie zimna, zalewamy nią śledzie. Zostawić najlepiej na 24 godziny w lodówce dla przegryzienia się smaków :)


http://durszlak.pl/przepis/czerwone-sledzie-z-suszonymi-pomidorami-i-cebula?c=tag&position=5&t=matiasy-z-suszonymi-pomidorami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation