Kuchnia

Kuchenne rewolucje

Składniki:
1/4 główki niedużej kapusty czerwonej
1 spora, dojrzała gruszka
2 łyżki ziaren słonecznika
1 łyżka dobrego oleju tłoczonego na zimno np. z orzechów włoskich
5 łyżek kefiru
1 łyżka majonezu (można pominąć w wersji light)
pół łyżeczki suszonego oregano
szczypta soli himalajskiej


Wykonanie:
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i wycinamy głąb. Szatkujemy i parzymy wrzątkiem lub gotujemy na parze do 5 minut. Studzimy.
Gruszkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach – dodajemy do kapusty.
Nasiona słonecznika podgrzewamy na suchej, czystej patelni aż zaczną się złocić.
Przygotowujemy sos – kefir mieszamy z olejem i majonezem oraz oregano – doprawiamy szczypta soli.
Kapustę i gruszkę mieszamy z sosem i słonecznikiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation