Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przystawki

Nadziane pieczarki - ilość według potrzeb

duże pieczarki
cebula, ewentualnie ząbek czosnku
ser – np. parmezan, comté
oliwa
pieprz i sól, ewentualnie inne przyprawy i dodatki

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do wysokiej temperatury, najlepiej ustaw funkcję grill.
Pieczarki obierz ze skórki. Oddziel kapelusz od nóżki.
Kapelusze ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ( wewnętrzną stroną do góry ). Polej je kroplami oliwy, przypraw i wstaw do piekarnika na 10 – 20 minut ( aż brzegi zaczną się przypiekać ).
W tym czasie posiekaj cebulę i nóżki. Podsmaż je na niewielkiej ilości oliwy. Możesz też dodać posiekany ząbek czosnku.
Do środka pieczarek włóż nadzienie, posyp startym serem i zapiekaj kolejne 10 minut w temp. 200° C, lub do momentu, aż ser ładnie się roztopi. Podawaj jako przekąskę, lub dodatek do drugiego dania. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation