Kuchnia

CIASTA Z KREMEM

Torcik z mascarpone

Składniki:
- 1 opakowanie ciastek-murzynki
- 250g serka mascarpone
- 350g jogurtu greckiego
- sok z 1 pomarańczy
- 80g cukru
- 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady
- 6 łyżek żelatyny

Mascarpone, cukier, jogurt i sok z cytryny należy bardzo dokładnie zmiksować. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy. Czekoladę drobno kroimy i delikatnie rozprowadzamy w masie.
Przygotowujemy tortownicę o średnicy ok 15cm, jej dno wykładamy pokruszonymi ciastkami, a boki całymi. Całość wypełniamy masą serową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem tort dekorujemy truskawkami i pomarańczami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation