Kuchnia

ciasta i desery

ZDROWO I AKTYWNIE: CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ

Składniki:
Biszkopt:
- 3 szklanki mąki ryżowej
- 2 szklanki maślanki
- 1/4 szklanki oleju
- 2 łyżko kakao
- 2 łyżeczki sody
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu )
Masa:
- 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego
- mleko do ugotowania budyniu
Krem:
- 1 śmietanka 30%
- 1 saszetka fix śmietany
- dodatki na wierzch wedle uznania (u mnie orzechy włoskie, polewa kakaowa)

Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki na biszkopt miksujemy do połączenia składników (maślanka musi być w temp. pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy 40 min 180 stopni.
2. Budynie gotujemy według przepisu.
3. Ostudzony biszkopt przekrajmy na pół i przekładamy masą budyniową.
4. Śmietankę miksujemy, dosypujemy fix i ubijamy do postania gęstej masy wygodnej do rozsmarowania. Smarujemy nią brzegi oraz wierch ciasta. Wedle uznania przyozdabiamy. Chowamy do lodówki najlepiej na noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation