Kuchnia

OwocowoWarzywne

Pesto z orzechów laskowych » Słodkie Słone


Składniki:

100 g orzechów laskowych
100 g sera bursztyn albo innego, długo dojrzewającego
ząbek czosnku
garść świeżego oregano (listki)
garść świeżej bazylii (listki)
gałązka rozmarynu (listki)
gałązka tymianku (listki)
6 łyżek oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1) Na suchej patelni prażymy orzechy, następnie ucieramy je w blenderze lub moździerzu na papkę .Cały czas ucierając dodajemy zioła, czosnek, sól, pieprz i oliwę z oliwek (stopniowo dolewając ją do pesto). Na końcu dodajemy ser, starty na tarce o drobnych oczkach.

Podawać z makaronem, stosować do marynowania mięs lub warzyw.

Smacznego!



Read more: http://slodkieslone.pl/pesto-z-orzechow-laskowych/#ixzz2eEsRfn1o
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation