Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przepisy

Jajecznica i kurki

Jajecznica i kurki

Drukuj
Składniki:

20 dag kurek
3 jajka
1 cebula
1 łyżka śmietany
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
natka pietruszki
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Obraną cebule i czosnek drobno posiekać.
Wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem i lekko przesmażyć.
Wówczas dodać oczyszczone kurki.
Jeśli grzyby są małe, można zostawić je w całości, większe lepiej pokroić na mniejsze kawałki.
Przykryć i poddusić na małym ogniu.
Wówczas do Mieczki wbić jajka.
Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą masę jajeczną wylać na patelnie z grzybami.
Delikatnie mieszając trzymać na ogniu do śmiecia jaj.
Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation