DIY - zrób to sam

Gotowanie i pieczenie

Tortilla z tuńczykiem | AniaGotuje.pl

Czas przygotowania: 10 minut
Czas zwijania: 10 minut
Liczba porcji: 20 małych roladek

Składniki:

4 mniejsze placki z tortilli pszennej lub kukurydzianej
tuńczyk z puszki - 120 g po odsączeniu
4 pełne łyżki kukurydzy z puszki
1/4 świeżej czerwonej papryki
3 małe pikle
po łyżce majonezu i musztardy
po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu

Roladki z tortilli z tuńczykiem

Przygotuj 4 średnie placki z tortilli (średnica do 18 cm). Możesz użyć gotowych tortilli ze sklepu (pszenne lub kukurydziane) skorzystać z mojego przepisu na domowe tortille pszenne.

Odsącz zalewę z tuńczyka. Jeśli masz tuńczyka z oleju, to wylej jego nadmiar. Tuńczyka umieść w misce i rozdrobnij widelcem. Dodaj kukurydzę z puszki. Pikle i paprykę pokrój na kawałki wielości ziaren kukurydzy. Do miski dodaj też sól, pieprz oraz majonez i musztardę. Przy tuńczyku z zalewy można do farszu dodać łyżkę oleju. Zamiesza dobrze farsz. Farsz układaj na placki. Każdy placek ścisło zwijaj w rulonik a następnie krój w mini roladki o szerokości około 2 cm.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation