Kuchnia

obiad

Francuskie roladki
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki na marynatę:
• 1 szk. mleka
• 3 ząbki czosnku
• 1 łyżka musztardy francuskiej
• ½ łyżeczki soli
• 1 łyżeczka papryki słodkiej

Składniki pozostałe:
• 1 kg schabu
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 10 dag szynki w plastrach
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam.
2. Mleko wlewam do miski, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę francuską, sól oraz paprykę słodką, Wszystkie składniki dokładnie mieszam i zanurzam w marynacie mięso. Odstawiam na dwie godziny.
3. Po tym czasie mięso wyjmuję z marynaty i na każdym plastrze mięsa układam po plasterku sera oraz szynki.
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony
6. Gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation