Kuchnia

Food

Kuchnia w wersji light: Placki owsiane na jogurcie

SKŁADNIKI na 2 porcje:
60 g płatków owsianych
200 g gęstego jogurtu naturalnego (2% tłuszczu)
1 jajko

Płatki owsiane zmiel na mąkę (np. w młynku do kawy), dodaj jajko i jogurt.
Dokładnie wymieszaj (najlepiej mikserem).
Smaż małe placuszki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
Podawaj z powidłami lub dżemem.

Dla użytkowników speedcooka: płatki owsiane zmiksuj (obroty 10, 10 sekund), dolej 200 g jogurtu i 1 jajko. Wymieszaj - obroty 4, 15 sekund.
Smaż placuszki jak powyżej.


Smacznego :)


1 porcja zawiera średnio:
energia: 211 kcal
białko: 11,5 g
węglowodany: 27 g
błonnik: 2,1 g
tłuszcze: 7 g
cholesterol: 116 mg
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation