Kuchnia

Food

Najłatwiejsze Ciasto w Świecie wersja bezglutenowa Dagmary

Przepis CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut CZAS PIECZENIA: 40 minut TRUDNOŚĆ: ŁATWE Składniki: 4 jajka 6 pełnych łyżek cukru 200 g mąki gryczanej 7 łyżek oleju (użyłam rzepakowy) 1 łyżeczka ekstraktu wanilii 1 płaska łyżka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny 1 średnie jabłko Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 170°C Jajka miksujemy z cukrem na jasną masę, dodajemy ekstrakt wanilii, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, całość mieszamy, dodajemy olej i sok z cytryny, ponownie mieszamy na jednolitą gładką masę Foremkę tzw. keksówkę smarujemy masłem obsypujemy bezglutenową bułką tartą, wlewamy ciasto Na wierzchu ciasta układamy wcześniej umyte, obrane i pokrojone na cienkie plasterki jabłko, można je lekko wcisnąć w ciasto Wstawiamy ciasto do piekarnika na około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem przed wyciągnięciem z piekarnika. Wyjmujemy rumiane

Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: http://www.mamaalergikagotuje.pl/najlatwiejsze-ciasto-w-swiecie-wersja-bezglutenowa-dagmary/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation