Kuchnia

Food

Kisiel herbaciany

Składniki

Składniki: (Na 2 duże desery lub 4 małe)

3 torebki herbaty owocowej (u mnie cytrynowo- pomarańczowa)
sok z połowy cytryny
3 łyżki żelatyny (lub zgodnie z informacją na opakowaniu) albo mąka ziemniaczana
4 tabletki słodziku (cukier lub stewia, fruktoza, ksylitol )


Sposób przygotowania

1.

Herbaty zalewamy w większym naczyniu 0,4 l wrzątku. Czekamy aż herbata puści aromat. Wyjmujemy torebki. Dodajemy słodzik i mieszamy do jego rozpuszczenia. Kolejno wsypujemy żelatynę i mieszamy. Po kilku minutach żelatyna się rozpuści. Galaretkę przelewamy do 2 dużych lub 4 małych pucharków. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation