Kuchnia

Śniadanie

Przepiśnik kuchenny: Crumble dietetyczne. Rabarbarowo - bananowe.

Składniki:
3-4 łodygi rabarbaru
2 banany
5 łyżek płatków owsianych
3-4 łyżki syropu z agawy
2 łyżki ziaren słonecznika ( ja użyłam gotowej mieszanki, drobno posiekanej: słonecznik, pestki dyni, owoce goji i nasiona chia)
szczypta cynamonu
Rabarbar obrać i pokroić na 1cm kawałki. Banany obrać i pokroić na plastry. Do owoców dodać 2 łyżki syropu z agawy. Wymieszać i odstawić.
W misce wymieszać płatki owsiane z 1-2 łyżkami syropu z agawy, szczyptą cynamonu i ziarnami.
W żaroodpornym naczyniu ułożyć owoce i przykryć kruszonką. Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation