Kuchnia

Przepisy na ciasta

Ciasto mandarynkowe
Składniki:

4 mandarynki klementynki,
200g mielonych migdałów,
150g cukru,
6 jajek,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Mandarynki gotować w całości przez 1 godzinę. Po ugotowaniu wystudzić, przekroić i wyjąć pestki, jeżeli są. Całe ciasto można wykonać za pomocą robota kuchennego. W pierwszej kolejności rozdrobnić mandarynki (razem ze skórką). Do zmiksowanych mandarynek dodać migdały, cukier, jajka i proszek do pieczenia. Wymieszaną masę przelać do tortownicy o średnicy 24cm . Piec w 190 stopniach C przez 1 godzinę. Po 40 minutach można przykryć ciasto folią aby za mocno się nie przypiekło. Jako dekorację dla tego ciasta można użyć cukier puder lub polewę z mlecznej czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation