Kuchnia

Desery

Czekoladki z nadzieniem malinowym
100 g (tabliczka) czekolady
3/4 tabliczki czekolady rozpuścuć w kąpieli wodnej. Za pomocą małej łyżeczki rozprowadzić jej warstwę we wgłębianiach foremki (zapełniłam 12). Wstawić do zamrażarki na 5- 10 minut.


nadzienie:
1/2 szklanki malin (użyłam mrożonych)
łyżka cukru pudru
łyżeczka cukru z wanilią
łyżeczka soku z cytryny
opcjonalnie: łyżeczka rumu
W czasie gdy czekolada zastyga przygotować nadzienie. Maliny zmiksować na mus. Przetrzeć przez sito, by pozbyć się pesteczek (możecie pominąć). Do musu dodać cukier puder, cukier z wanilią, sok cytrynowy i rum.
Zastygnięte, czekoladowe skorupki wypełniać do 3/4 wysokości nadzieniem i znów mrozić około 30- 40 minut. Rozpuścić pozostałe 25 g czekolady i dobrze wystudzić, cały czas mieszając. Całą powierzchnię czekoladek pokryć czekoladą, a po chwili zdjąć jej nadmiar (np. za pomocą szpatułki do tortów albo noża). Ponownie wstawić do zamrażarnika na 5- 10 minut. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation