Kuchnia

ryby

Moje Kuchenne Rewelacje : Ryba zapiekana z pomidorami i mozzarellą
SKŁADNIKI (2 porcje)

4 nieduże filety ulubionej ryby morskiej
(po ok .100)
2 duże pomidory
kulka mozzarelli (125g)
pieprz cytrynowy
sól
bazylia, oregano,
czosnek




PRZYGOTOWANIE

ryba pieczona w foliiFilety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Na na dwóch kawałkach folii aluminiowej układamy najpierw po jednym filecie. Oprószamy pieprzem cytrynowym, solą, czosnkiem, bazylią i oregano. Pomidory kroimy w plastry.
Połowę układamy na rybach i znów doprawiamy -tym razem tylko oregano i bazylią. Następnie kładziemy mozzarellę pokrojoną w plastry i resztę pomidorów + zioła.
Na samą górę kładziemy filety, które znów posypujemy
wszystkimi przyprawami.

Zawijamy w folię i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation