Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

ryby

Moje Walijskie Pichcenie ... : KLOPSY RYBNO-PIECZARKOWE

Składniki:

1 kg mintaja (ja miałam mrożonego)
250g pieczarek
2 cebule
łyżka masła
sól
pieprz
majeranek
1 jajko
1 kajzerka
olej



Wykonanie:
Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną (dowolnie, bo i tak będziemy wszystko mielić) cebulę, po chwili dodając pokrojone pieczarki. Chwilę smażymy. Następnie odlewamy sok, który puściły pieczarki. Kajzerkę namaczamy w mleku. W maszynce mielimy filet rybny, pieczarki z cebulką oraz odciśniętą kajzerkę. Do zmielonej masy dodajemy jajko oraz przyprawy: sól, pieprz i majeranek. Wyrabiamy. Mokrymi dłońmi formujemy nie duże klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką - u mnie z kiszonej kapusty .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation