Kuchnia

ryby

Moje Walijskie Pichcenie ... : RYBY POD RÓŻNĄ POSTACIĄ

Składniki:

filety z soli (ja miałam mrożone)
1 cebula
sól
pieprz biały
mąka
2 jajka
bułka tarta

Na sos:

łyżka masła
2 serki topione o wyraźnym smaku, ja dałam paprykowe
2 łyżki śmietany jogurtowej 10%
koperek




Wykonanie:

Filety lekko rozmrażamy (polecam kupić te bez lodu). Posypujemy solą, pieprzem białym, przekładamy pokrojoną cebulą i wkładamy do lodówki na 1h. W tym czasie przygotowujemy sos. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy 2 serki topione paprykowe, mieszamy aż serki dokładnie się rozpuszczą. Na koniec dodajemy śmietanę jogurtową i posypujemy obficie koperkiem.
Filety wyjmujemy z lodówki, panierujemy : w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy chwilę na papierowym ręczniczku, po czym przekładamy na talerz, polewamy sosem, dodajemy kilka ugotowanych różyczek brokuła i ....voila! Mamy pyszny obiadek :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation