Kuchnia

ryby

Moje Walijskie Pichcenie ... : RYBY POD RÓŻNĄ POSTACIĄ

Składniki:

2 makrele wędzone
2 cebule
2 marchewki
1 pietruszka
1 szkl. kaszy białej gryczanej
sól
pieprz
słodka i ostra papryka
cukier
ketchup (do smaku)
200g koncentratu pomidorowego
olej



Wykonanie:

Kaszę gotujemy na małym ogniu w 2 szklankach wody, do momentu, aż wchłonie nam płyn. Makrelę obieramy z ości . Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor na oleju ze szczyptą cukru. Marchewkę i pietruszkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Tym razem wszystkie składniki:kaszę, warzywa, makrelę zmieliłam w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, ryż, sól, pieprz, obie papryki, przekładamy na patelnię z podsmażoną cebulką. Mieszamy wszystko i dusimy całość chwilkę, aby smaki wzajemnie przeszły. Po wystudzeniu chłodzimy w lodówce. Paprykarz najlepszy jest po kilku godzinach od przyrządzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation