Kuchnia

ZIEMNIACZKI

Przepis na Parówki w masie ziemniaczanej - jak zrobić - MojePrzepisy.pl

Parówki w masie ziemniaczanej

Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min.
Czas smażenia: 15 min.
Składniki

parówki 5 szt
ziemniaki 1,2 kg
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 40 dag
olej do smażenia
sól do smaku
Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do nich mąkę, jajko i sól do smaku, wyrabiamy masę jak na kluski śląskie.

Masę dzielimy na 5 równych części i formujemy rulon i robimy otwór w środku ręką i wkładamy do niego parówkę, masę tak formujemy, aby jej nie by było widać.

Parówki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation