Inne

kulinarnie-wigilia

Jak upiec wigilijny sernik | porady | poradnik | tutorial - Spryciarze.pl



Krok 1

Rozkrusz herbatniki i wymieszaj je w misce z masłem, a następnie wyłóż nimi spód tortownicy i odstaw na 30 min do lodówki.

Krok 2

Kiedy minie już pół godziny, włącz piekarnik i rozgrzej go do 180 stopni Celsjusza.

Krok 3

Przygotuj miskę. Przełóż do niej twaróg i cały czas miksując dodawaj do niego po kolei cukier, olejek waniliowy, jajka, żółtka i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Wyjmij tortownicę z zimna i przelej do niej przygotowaną masę. Całość wstaw do piekarnika na 50 minut.

Krok 5

W międzyczasie wymieszaj w nowej misce śmietanę, cukier i pół łyżeczki olejku waniliowego. Tą mieszanką posmaruj gorące ciasto i ponownie wstaw do piekarnika na 10-15 minut.

Krok 6

Wyjmij ciasto z piekarnika i poczekaj aż całkowicie wystygnie. Następnie włóż je do lodówki na całą noc. Rano będzie gotowy do spożycia.

Krok 7

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation