Kuchnia

drinki koktajle napoje

Arbuzowa Mimoza
Składniki

1/2 arbuza bezpestkowego (1,1 kg)
2 pomarańcze
1 limonka
cukier puder lub miód do smaku
1 butelka wina musującego (schłodzonego)
Do podania: listki mięty lub melisy, kawałki arbuza

Przygotowanie

Arbuza wydrąż łyżeczką, jeśli używasz arbuza z pestkami, wyjmij je. Kawałki arbuza przełóż do naczynia, dodaj sok wyciśnięty
z pomarańczy i limonki, dodaj cukier (ilość w zależności od słodkości owocu) – ok 3 łyżek. Wszystko zmiksuj blenderem. Schłódź 2 godziny.
Przygotuj wysokie kieliszki. Do połowy wlej mieszankę arbuzową, powoli i delikatnie dopełnij winem (w wersji bezalkoholowej wodą).
Ozdób kawałkami arbuza i listkami mięty lub melisy.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation