Kuchnia

Makaron

MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO-PAPRYKOWYM.
2 porcje.

150g makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty)
1 łyżka oliwy z oliwek
1 duża cebula
1 czerwona papryka
2 marchewki
4 pomidory lub 400g przecieru pomidorowego z kartonika
kilka pieczarek

sól i pieprz
mielony cynamon
ostra papryka lub chilli w proszku lub płatkach
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cebulę, paprykę, obrane marchewki oraz pomidory zmiksować razem.
Na patelni podsmażyć pieczarki, zalać sosem i gotować aż całość zgęstnie. Obficie przyprawić chilli, cynamonem oraz solą i pieprzem do smaku. Wymieszać z pietruszką i gotować jeszcze chwilę po czym wymieszać z ugotowanym makaronem. 
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation