Kuchnia

Przepisy

Sałatka z wędzonym kurczakiem (lub indykiem) | Kwestia Smaku


Składniki
4 - 6 porcji

ok. 350 g wędzonego filetu kurczaka lub indyka
1 por
1 puszka (400 g) kukurydzy
4 większe ogórki kiszone
150 g sera żółtego
4 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka musztardy

Dodaj notatkę
Przygotowanie

Wędzony filet drobiowy pokroić w kosteczkę, włożyć do miski.
Odciąć korzonki pora oraz zielone liście. Jasną część pora umyć, zdjąć zewnętrzną warstwę, przekroić wzdłuż na pół, następnie posiekać na cienkie półplasterki. Włożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem z czajnika. Odcedzić i przestudzić.
Do miski z filetem dodać odcedzoną kukurydzę, ogórki pokrojone w kosteczkę, ser żółty starty na tarce o dużych oczkach oraz pora.
Dodać majonez, śmietanę, musztardę oraz sól i pieprz. Wymieszać i wyłożyć do salaterki, udekorować zielonymi listkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation