Kuchnia

ciasta

Ciasto czekoladowe z serowymi łatkami | Gotuj i Mieszkaj -
Potrzebujemy:
220 g mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki ciemnego kakao
180 g cukru
5 jaj
125 ml mleka
125 ml oleju roślinnego

Masa serowa:
500 g serka z wiaderka
100 g cukru pudru
1 opakowanie budyniu śmietankowego



Ser ucieramy z cukrem i proszkiem budyniowym. Przekładamy do woreczka.

Żółtka oddzielamy od białek.
Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy do nich wodę i olej, a następnie wymieszane suche składniki.
Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią czekoladowe ciasto.
Następnie z woreczka z serem odcinamy róg i robimy w cieście nieregularne łatki z sera z cukrem i budyniem.

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i pieczemy 40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation