Kuchnia

sałatki

Sycąca sałatka
Składniki:
1 brokuł
5 jajek ugotowanych na twardo
ok. 150 g boczku
ok. 200 g sera gouda
garść ziaren słonecznika
sos:
2 łyżki majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Brokuł umyć i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie. Ostudzić, podzielić na różyczki. Jajka pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić w paski i podsmażyć na suchej patelni. Goudę zetrzeć na grubszej tarce. Ziarna słonecznika zrumienić na suchej patelni.
2. Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić pieprzem i odrobiną soli, wymieszać.
3. Wszystkie składniki zalać sosem, całość delikatnie wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation