Kuchnia

surówka

Surówka kopenhaska
Surówka obiadowa, którą podasz jako dodatek do mięsa. To najlepsza surówka warzywna, jaką kiedykolwiek jadłam. Spróbuj i przekonaj się sama.
6 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 główka sałaty lodowej
• 1 duża marchew
• 5 ogórków kiszonych
• 1 czerwona cebula
• 1 pęczek szczypiorku
• 3 łyżki musztardy francuskiej
• 3 łyżki jogurtu naturalnego
• Czosnek granulowany
• Pieprz
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Sałatę, szczypiorek drobno siekam.
2. Marchew obieram, ścieram na tarce od dużych oczkach
3. Ogórki kiszone również ścieram na tarce o dużych oczkach.
4. Cebulę obieram drobno kroję.
5. Warzywa wszystkie przekładam do miski.
6. W naczyniu mieszam jogurt, musztardę, czosnek, pieprz, sól i dodaję do warzyw. Wszystko delikatnie mieszam i przekładam do naczynia.
7. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa.
8. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation