Kuchnia

surówka

Surówka z Rukolą

Szukasz pomysłu na dodatek do mięsa, dobrze trafiłeś. Połączenie tych składników daje genialny smak jest to uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością zagości w Twoim domu. Nie trać więc czasu i do działa.
7 porcji
15 minut czas przygotowania

Składniki:
• 150 g Rukolii
• 150 g pomidorków koktajlowych
• 1 papryka czerwona
• 1 ogórek świeży
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 łyżki octu balsamicznego
• 1 łyżeczka oregano
• 1 łyżeczka Bazyli
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Rukolę przekładam do miski, pomidorki kroję na połówki, ogórka obieram, kroję w kostkę, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki.
2. Do naczynia wlewam oliwę, ocet balsamiczny, wsypuję oregano, bazylię sól, mieszam.
3. Sos wlewam do warzyw, dokładnie mieszam. Surówkę przekładam do naczynia.
4. Surówka gotowa.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation