Kuchnia

surówka

Sałatka do grilla
Tylko kilka chwil a przygotujesz smaczną sałatkę, którą podasz jako dodatek do mięsa. Koniecznie dodaj musztardę, która sprawi, że sałatka będzie miała wyrazisty smak.
6 porcji
15 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 główka sałaty
• 1 pęczek rzodkiewki
• 1 ogórek świeży
• 1 cebula czerwona
• 2 papryki czerwone
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 łyżki musztardy francuskiej
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżka octu jabłkowego
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Papryki myję, usuwam nasiona, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję delikatnie olejem i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę, usuwam skórkę, a paprykę drobno kroję
2. Sałatę myję, rwę na mniejsze kawałki, rzodkiewki kroję drobno.
3. Cebulę obieram, kroję drobno, ogórka obieram, kroję w kostkę.
4. Do naczynia wlewam oliwę, ocet, dodaję musztardę, wsypuję sól, mieszam wszystko razem, łączę z warzywami.
5. Sałatka gotowa.
6. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation